Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta po węgiersku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka (młoda)
cebula 1 szt
woda 1,5 szkl
kiełbasa 25 dag (cienka)
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
pomidory 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
kminek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
masło 3 łyżki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta po węgiersku

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkuję. Cebulę kroję w kostkę. Kapustę z cebulą podsmażam na maśle. Wlewam wodę.
Krok 1 - Młoda kapusta po węgiersku foto
2
Do kapusty dodaję liście laurowe, ziele, kminek, paprykę mieloną i przyprawę uniwersalną. Gotuję 15 minut. Kiełbasę kroję w plasterki. Podsmażam na oliwie.
Krok 2 - Młoda kapusta po węgiersku foto
3
Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cukinię kroję w półplasterki. Pomidory kroję w ósemki. Przygotowane warzywa oraz kiełbasę dodaję do kapusty. Gotuję 20 minut.
Krok 3 - Młoda kapusta po węgiersku foto
4
Kapustę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.
Krok 4 - Młoda kapusta po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.05.2015 18:23
Smaczna kapustka! :)
Gracer 17.05.2015 21:02
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak