Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kasza jęczmienna 10 łyżeczki
kasza kukurydziana 10 łyżeczka
przecier pomidorowy 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 1 łyżki
kasza manna 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną

Z kapusty wycinamy głębia i gotujemy w całości w garczku aż liście będą miękkie. Z każdego liścia odkrajamy grubą część głąbiastą ostrożnie, żeby nie przedziurawić liści. Pieczarki, myjemy, kroimy i dusimy z cebulką.

Kaszę jęczmienną i kukurydziana gotujemy. Kaszę łączymy z podduszonymi pieczarkami, nie wylewamy z nich wody. Wszystko mieszamy, dodajemy pieprz, sól, przyprawę staropolską, 2 łyżki przecieru pomidorowego, magii, kasze mannę.

Na liście kapusty nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy. Zawijamy kolejne gołąbki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalanym wodą do połowy. Pieczemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 18.05.2015 14:06
klasyka ale jak pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak