Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 2 -2 1/2 kg
cebula 4 szt
jajko 4 szt
marchew 2 szt
kasza manna 3-4 łyż
cząber
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy

Mięso gotujemy z dodatkiem soli, pieprzu i liści laurowych. Wyjmujemy rosołu i mielimy. Marchew gotujemy w osolonej wodzie. Ścieramy na tarce. Cebulę siekamy i szklimy. Do mięsa dodajemy cebulę, marchew, wbijamy jajka i wsypujemy kaszę mannę aby masa była dość gęsta. Doprawiamy do smaku. Mięsną masę przekładamy do formy. Wyrównujemy i pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak