Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto popapraniec
Kroki postępowania
Układać warstwami: ciasto, dżem, 0,75 masy budyniowej, ciasto, reszta kremu, dżem, roztopioną czekoladę wymieszaną z mlekiem.
jajko | 6 |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
mak | 0,5 szklanki |
wiórki kokosowe | 0,25 szklanki |
budyń waniliowy | 1 |
masło | 20 dag. |
mleko | 1,5 szklanki |
cukier puder | 4 łyżki |
dżem | 1 słoiczek |
czekolada gorzka | 0,5 tabliczki |
mleko | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: