Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka po bretońsku
Kroki postępowania
Można też zamiast mąki zmiksować część cieciorki, która zagęści zupę.
ciecierzyca | 400 g |
żeberka wędzone | 500 g |
boczek wędzony | 300 g |
czosnek | 2-3 ząbki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 szt |
sól | 1 łyżeczki |
pieprz | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
koncentrat pomidorowy | 2-3 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
cebula | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: