Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno- ryżowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
ryż 1/2 szklanki
jajko 1 szt
cebula biała 2 szt
tłuszcz 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki/posiekany
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno- ryżowe

Wykonanie:
Ryż ugotować na pół sypko i zmieszać z mielonym mięsem. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu, dodać do masy mięsno-ryżowej razem z posiekanym szczypiorkiem i jakiem. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron i podawać z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.05.2015 10:16
świetne połączenie
ilka01 14.05.2015 08:32
muszę koniecznie wypróbować, brzmi super :)
Piter 31 13.05.2015 21:50
Robię czasami podobne.
Łukasz15 13.05.2015 21:24
Bardzo fajne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak