Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczka ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
szpinak świeży 20 dag
ser żółty 3 plasterki
ząbek czosnku 1
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczka ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szpinak opłukujemy w wodzie następnie osuszamy . Po osuszeniu podsmażyć z posiekanym ząbkiem czosnku 2-3 minuty. Lekko doprawić przyprawami.
Krok 1 - Babeczka ze szpinakiem  foto
2
Jajko gotujemy w osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu jajko obieramy.
Krok 2 - Babeczka ze szpinakiem  foto
3
Foremkę smarujemy lekko olejem . PO wysmarowaniu dajemy 2 plastry sera żółtego na spód dajemy troszkę podsmażonego szpinaku.
Krok 3 - Babeczka ze szpinakiem  foto
4
Następnie jako kroimy na pół . Kładziemy na szpinaku . Całość lekko doprawiamy przyprawami.
Krok 4 - Babeczka ze szpinakiem  foto
5
Dalej jajko przykrywamy warstwą szpinaku . Górę przykrywamy serem żółtym . Gotowe babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Babeczka ze szpinakiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.05.2015 21:04
Babeczki ze szpinakiem na pewno bardzo by mi smakowały
Adamorek 26.05.2015 16:06
ale słodkie wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak