Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z brokułami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 2 szt.
brokuł 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt
olej 4 łyżki
sól do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z brokułami

Wykonanie:
Ugotować wywar z włoszczyzny lub z kostek i ugotować w nim różyczki brokuł (wcześniej wypłukane w zimnej osolonej wodzie). Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na oleju. Pstrągi dokładnie oczyścić dodać do cebuli, posypać przyprawami i chwilę poddusić. Przełożyć do garnka, zalać wywarem z brokuł, zagotować, dodać brokuły i zieleninę. ( polecam świeże zioła).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 27.05.2015 08:53
Zgadzam się, zupa na pewno pyszna ale wygląda odrobinę makabrycznie... dobra propozycja na halloween:)
w mojej kuchni 27.05.2015 01:08
dobre danie obiadowe
dumel87 26.05.2015 20:43
mmm wyglada pyyysznie ;D
jasiek 26.05.2015 19:03
wygląda psychodelicznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak