Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka kurczaka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
pieczarki 300 g
cebula 1 duża
masło 1 łyżka
parmezan starty
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka kurczaka z pieczarkami

Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w paski. Na patelni rozpuścić masło, dodać pieczarki z cebulą. Doprawić solą, papryką i smażyć aż zbrązowieją. Do naczynia żaroodpornego nałożyć połowę usmażonych pieczarek. Na tym ułożyć udka, posypać przyprawami i przykryć drugą częścią pieczarek. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po tym czasie wyjąć naczynie, zdjąć folię i posypać startym parmezanem. Wstawić znowu do piekarnika i piec aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak