Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaretką i truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
żółtko jajek 2 szt
cukier 15 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyż
śmietana 30% 1/2 l
galaretka truskawkowa 2 opakowania
truskawki 1/2 kg
herbatniki 4 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretką i truskawkami

Żółtka ucieramy z cukrem na pulchną masę. Stopniową dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody. Dodajemy do twarogu i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej herbatnikami. Wyrównujemy masę i wstawiamy do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy galaretę w 3/4 l gorącej wody i studzimy. Na cieście układamy wypłukane i osuszone truskawki. Zalewamy tężejąca galaretką. Schładzamy w lodówce.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 28.05.2015 06:40
pyszne ciacho
2milutka 27.05.2015 21:37
proste fajne ciastko
jasiek 27.05.2015 19:37
pyszne letnie ciacho
Mama niejadka 27.05.2015 19:36
Apetyczny serniczek
cooked 27.05.2015 18:47
rozkosz :)
marenka 27.05.2015 18:43
Pyszny serniczek;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak