Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb ryżowy z bananami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2-3 sztuki
mąka ryżowa 400 gram
ryż brązowy 100 gram
drożdże suche 7 gram
sól 1 łyżeczka
woda 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb ryżowy z bananami

Kroki postępowania

1
100g ryżu gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Pozostawiamy do przestygnięcia. Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy ryż i mieszamy.
Krok 1 - Chleb ryżowy z bananami foto
2
Dodajemy mąkę ryżową, wodę i sól i drożdże instant. Wyrabiamy ciasto dokładnie mieszając składniki przez 1-2 minuty.
Krok 2 - Chleb ryżowy z bananami foto
3
Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pozostawiamy na ok. godzinę do wyrośnięcia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40-60minut. Sprawdzamy ciasto patyczkiem i wyjmujemy gdy ciasto się nie klei do patyczka. Ciasto wyciągamy ciasto z formy i studzimy ma kratce.
Krok 3 - Chleb ryżowy z bananami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.05.2015 07:38
ciekawa jestem jak smakuje
irenka 27.05.2015 21:12
na pewno pyszny chlebek
jasiek 27.05.2015 19:11
ale ciekawy taki chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak