Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna mielona potrawka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 700 g
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
pieczarki 100 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
keczup 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna mielona potrawka

Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso wieprzowe. Doprawiamy przyprawami: czosnkiem, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup. Dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości warzyw i mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 28.05.2015 13:01
Takie szybkie obiady są mile widziane w mojej kuchni :)
VioletoweKucharzenie 28.05.2015 11:09
Szybka, prosta i smaczna. Takie mięsko idealnie sprawdzi się z makaronami, ryżem bądź kaszą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak