Przepis i sposób przygotowania na: TORT KOTEK
Kroki postępowania
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.
Gotowy biszkopt odstawimy do wystygnięcia, a następnie kroimy na dwa równe spody.
jajko | 6 szt |
mąka tortowa | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
ocet | 2 łyżeczki |
cukier | 1 szklanka |
masło | 400 g |
mleko 2% | 2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
żółtko jajek | 4 szt |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 szt |
kakao |
śmietana kremówka | 500 ml |
cukier | 100 g |
cukier waniliowy | 1 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1,5 łyżki |
kakao | 2 łyżeczki |
kakao do posypania | |
wiórki kokosowe | |
posypka czekoladowa | |
lukier zielony | |
lukier różowy | |
żelki | |
gotowa masa cukrowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: