Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pachwina

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300-400 g
kostka rosołowa 1 szt
olej 3 łyżki
woda letnia 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
olej do smażenia

Porada

Pachwina zawiera dużo tłuszczu , więc nie jest polecana dla niektórych osób . Ale po upieczeniu jest bardzo delikatna i smaczna i od czasu do czasu można się na nią skusić.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pachwina

Kroki postępowania

1
Myjemy pachwinę osuszamy i dzielimy na pół.
Krok 1 - Pieczona pachwina foto
2
Smarujemy olejem blaszkę , układamy mięso.
Krok 2 - Pieczona pachwina foto
3
Kostkę ucieramy z olejem oraz wodą.
Krok 3 - Pieczona pachwina foto
4
Mięso bejcujemy marynatą z kostki.
Krok 4 - Pieczona pachwina foto
5
Posypujemy majerankiem.Wstawiamy do piekarnika , pieczemy 40 minut w 190-200 C.Sprawdzamy drewnianym patyczkiem , czy mięso już jest upieczone.
Krok 5 - Pieczona pachwina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 01.06.2015 10:22
cos dla mnie
Smaczna_B 01.06.2015 10:18
tłusta , ale bardzo smaczna
Katarzyna59 29.05.2015 20:38
smaczniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak