Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w miodowo- musztardowej marynacie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
miód 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
olej 3 łyżki
pieprz
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Porada

Do tak sporządzonych skrzydeł polecam ziemniaczki pieczone z sosem czosnkowym. Takie skrzydełka również nadają się na grilla, które pieczemy na tacce.. :)

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w miodowo- musztardowej marynacie

Skrzydełka myjemy i dzielimy na trzy części. Ostatnią część wyrzucamy. W osobnej misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Następnie dodajemy skrzydełka. Tak pozostawiamy na minimum dwie godziny w lodówce. Rozgrzewamy piekarnik do temp 180 stopni. Przygotowane skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z zalewą i wkładamy do piekarnika bez przykrycia. Pieczemy min 40.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak