Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 20 sztuk
szpinak baby 250 g
łosoś wędzony 150 g
serek mascarpone 150 g
ząbki czosnku 3 sztuki
sól i pieprz do smaku

Porada

Użyłam łososia wędzonego na gorąco.

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem

Kroki postępowania

1
1. Szpinak wrzucamy na patelnię, podlewamy dwiema łyżkami wody. Dusimy na wolnym ogniu aż zmięknie.
Krok 1 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto
2
2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, podsmażamy chwilę, studzimy. Po ostudzeniu odciskamy wodę.
Krok 2 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto
3
3. Szpinak mieszamy z serkiem mascarpone i pokrojonym na kawałki łososiem. Farsz doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
Krok 3 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto
4
4. Farszem napełniamy ugotowane, zahartowane zimną wodą i odcedzone muszle. Smacznego.
Krok 4 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 22.05.2015 21:58
Ciekawy przepis
halina17 22.05.2015 20:24
Smaczne danie.
inka2012 22.05.2015 20:03
apetycznie wyglądają :)
Małgorzata Pin 22.05.2015 19:34
Przyjemność dla podniebienia.
Babeczka35 22.05.2015 19:11
Pyszna przekąska:)
gosia56 22.05.2015 18:59
pyszne jedzonko;)
Bernadeta1 22.05.2015 18:02
coś na moje smaki, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak