Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czerwoną fasolą i czerwoną soczewicą

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 600 gramów
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
bulion wołowy 200 mililitrów
fasola czerwona z puszki 400 gramów
kostka rosołowa 50 gramów
soczewica czerwona 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czerwoną fasolą i czerwoną soczewicą

Mięso pokroić na drobne kawałki. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mięso, przysmażyć aż odparuje i zacznie się rumienić.

Dodać bulion, przyprawy do smaku i kostkę wołową. Gotować pod przykryciem przez około godzinę. Dodać fasolę, soczewicę i jeszcze gotować aż soczewica zupełnie się rozpadnie.

Gulasz podawać do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 24.05.2015 12:51
pyszne danie na obiad
cukiereczek 24.05.2015 08:52
Apetyczne zdjęcie takie ze smakiem
iziona 23.05.2015 17:11
Piękne zdjęcie, a przepis apetyczny.
Aannkaa82 23.05.2015 16:25
Dla mnie rewelacja :) i do tego piekne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak