Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowo - bananowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 3 szt.
jabłko 1,5 szt. (soczystej)
sok z cytryny
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowo - bananowy

Propozycja na zdrowy, delikatny mus jabłkowo - bananowy. Dobrze schłodzony, orzeźwi nas w ciepłe dni równie dobrze jak lody.

PRZYGOTOWANIE:

Banany oraz jabłka* kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do rozdrabniacza. Pokrojone owoce skrapiamy sokiem z cytryny i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę.

* Jabłek nie obieramy ze skórki, gdyż pod nią znajduje się najwięcej wartości odżywczych.

Gotowy mus dobrze schładzamy w lodówce i podajemy ze świeżymi listkami bazylii.

Życzę smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 07.06.2015 22:03
chętnie bym zjadła
Ola1young 07.06.2015 17:09
pyszny deserek :)
norweska20 07.06.2015 16:19
świeży i smaczny :)
Maridka19 07.06.2015 12:51
Takie musy są najlepsze bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak