Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej i kiszonej kapusty

5.0
(40)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
kapusta kiszona 1 kg
kostka rosołowa 2 sztuki
boczek wędzony 40 dkg
drób 30 dkg (ugotowany)
kiełbasa 40 dkg
smalec 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej i kiszonej kapusty

Kroki postępowania

1
Młodą kapustę poszatkować, dodać kostkę rosołową i skórę z boczku. Podlać wodą, ugotować pod przykryciem.

Krok 1 - Bigos z młodej i kiszonej kapusty foto
2
Kiszoną kapustę posiekać, również dodać skórę z boczku i kostkę rosołową. Podlać wodą i ugotować.

Krok 2 - Bigos z młodej i kiszonej kapusty foto
3
Boczek, mięso i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.

Krok 3 - Bigos z młodej i kiszonej kapusty foto
4
Kapusty połączyć razem.
Krok 4 - Bigos z młodej i kiszonej kapusty foto
5
Dodać mięso i wymieszać. Gotować razem jeszcze jakiś czas na wolnym ogniu.

Krok 5 - Bigos z młodej i kiszonej kapusty foto
6
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Wymieszać i podawać.
Krok 6 - Bigos z młodej i kiszonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak