Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dkg
boczek surowy 50 dkg
cebula biała 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA DROBIOWA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ

Kroki postępowania

1
Smaczna, łatwa w wykonaniu propozycja na obiad . Aby wątróbka była mięciutka należy pamiętać o podstawowej rzeczy, że można ją posolić dopiero po usmażeniu. Gdy zrobimy to wcześniej wówczas będzie twarda. Boczek myjemy i kroimy w plasterki, smażymy na patelni.
Krok 1 - WĄTRÓBKA DROBIOWA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ  foto
2
Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki i dorzucamy do boczku
Krok 2 - WĄTRÓBKA DROBIOWA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ  foto
3
następnie dodajemy pokrojona w piórka cebulę . Dusimy do miękkości wątróbki pod koniec doprawiamy sola i pieprzem.
Krok 3 - WĄTRÓBKA DROBIOWA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ  foto
4
Podczas duszenia wytworzy się pyszny sosik. Ja lubię taki naturalny , ale jak ktoś woli gęściejszy może zaprawić go mąką. Podajemy najlepiej zaraz po usmażeniu.
Krok 4 - WĄTRÓBKA DROBIOWA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooked 10.06.2015 11:34
smakowity :)
Krzysztof15 10.06.2015 06:40
pyszna watrubeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak