Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1-2 szklanki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 sztuki
koper świeży 1 pęczek
mąka pszenna 2 łyżki
smalec 2 łyżki
ocet 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Porada

Kapustę podajemy jako dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Kapustę myjemy ,szatkujemy lub kroimy dość drobno.Przekładamy do garnka,wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem do miękkości uważając żeby kapusta się nie rozgotowała.Dodajemy ocet ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.Na patelni rozpuszczamy smalec,dymkę kroimy w kostkę ,przesmażamy na patelni.Dodajemy mąkę , robimy jasną zasmażkę i dodajemy do kapusty, mieszamy. Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty.Wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Doradca Smaku 15.07.2019 08:20
Popieram :)
Seeiko 13.07.2019 14:24
I to jest najlepszy przepis na młodą kapustę! Ma Ma być slodko-winna! A wszystkie przepisy pomijają ocet i cukier... Pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak