Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka z młodej pekinki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 duzej mlodej
ogórek zielony 1 sredni
rzodkiewki 0,5 pęczka
koperek 1 lyzeczka
jogurt grecki 3 lyzki
majonez 1 lyzka
sok z cytryny 1 lyzeczka
cukier 1 duza szczypta
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka z młodej pekinki

Kroki postępowania

1

Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć i poszatkować. Grubsze części odłożyć do innej surówki lub zużyć do zupy. Kapustę wrzucić do miski.
Krok 1 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto
2

Ogórka obrać, przekroić na pół, a następnie w cienkie plasterki.
Krok 2 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto
3

Jogurt grecki zmieszać z majonezem i sokiem z cytryny. Doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku. Wlać do warzyw i przemieszać.
Krok 3 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto
4

Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć końce. Przekroić na pół i pokroić w plasterki. Wrzucić do miski i zamieszać.
Krok 4 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.06.2015 21:50
świetna suróweczka
Mniam 10.06.2015 19:43
Taką surówkę mogę jeść na okrągło :)
agnieszka214 10.06.2015 19:35
bardzo zdrowa i fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak