Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ziemniaczane z marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 25 dag
jajko 1 szt.
mąka 2 łyżki
marchewka 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ziemniaczane z marchewką

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i dokładnie utłuc. Dodać żółtko jajka, mąkę i przyprawy do smaku. Marchewkę obrać, drobno zetrzeć i poddusić na maśle razem z pokrojoną dymką. Połączyć z masą ziemniaczaną i sztywno ubitą pianą z białka jajka. Rozgrzać olej i kłaść łyżką małe placuszki i smażyć z obu stron na złoto. Jako dodatek polecam sałatkę pomidorowo- cebulową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 15.06.2015 11:41
racuchy mnim
berys18 11.06.2015 10:43
super placuszki
Benita 11.06.2015 09:57
Bardzo fajny pomysł na racuszki.
bertpvd 11.06.2015 09:36
pycha ! :)
Róża1 11.06.2015 07:39
bardzo smaczne :-).
Damiano
Damiano 10.06.2015 22:12
Bardzo dobre
Katarzyna59 10.06.2015 21:49
bardzo smakowite
wwwiolka 10.06.2015 21:20
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak