Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i selera

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 szt
seler konserwowy 1 słoiczek
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryka w płatkach 2 łyzki
marchew 1 szt
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1/4 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i selera

Kapustę drobno szatkujemy. Marchew obieramy i kroimy w drobne słupki. Seler odsączamy z zalewy. Dymkę drobno siekamy. W salaterce łączymy warzywa z płatkami suszonej papryki.
Z dwóch łyżek wody, oliwy, soku z cytryny oraz przypraw przygotowujemy dresing, którym polewamy warzywa. Łączymy i pozostawiamy najlepiej na 1h aż smaki się połączą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 15.06.2015 21:09
fajne połączenie, muszę je sprawdzić
Grazyna0211 13.06.2015 18:55
świetna surówka
norweska20 13.06.2015 14:30
zawsze mile widziana
gosia56 13.06.2015 13:17
Pyszna sałatka;)
jagoda5913 13.06.2015 12:43
Muszę taką zrobić
pestka 13.06.2015 12:43
ciekawe połączenie
olkaaa 13.06.2015 12:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak