Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE ZE SZPARAGAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
szparagi 1 pęczek
cebula 1 szt
kajzerka 1 szt
mleko 0,5 szklanki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE ZE SZPARAGAMI

Kroki postępowania

1
Szparagi umyć i oderwać zdrewniałą część i zagotować przez dosłownie 5 min . Po ostudzeniu odkroić czubki, które użyjemy jako dodatek do obiadu, a dolne części pokroić w kosteczkę i dodać do mielonego Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku. Przestudzoną cebulę, odciśniętą bułkę , jajko, przyprawy i troszkę wody dodajemy do mięsa i dokładnie wszystko mieszamy.
Krok 1 - TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE ZE SZPARAGAMI foto
2
Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE ZE SZPARAGAMI foto
3
Podajemy z górnymi częściami szparagów
Krok 3 - TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE ZE SZPARAGAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 14.06.2015 18:48
tradycyjnie smakowicie
mysza75 14.06.2015 09:59
fajne mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak