Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa z domieszką drobiu.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 sz
skrzydełka kurczaka 3 szt
sól 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ocet 1 łyżeczka
woda 1,5 litra
włoszczyzna (bez kapusty) 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa z domieszką drobiu.

Kroki postępowania

1
Przygotować golonko i skrzydełka ,umyć obgotować.
Krok 1 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto
2
Ponownie zalać wodą ,dodać włoszczyznę, posolić ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie ,gotować.
Krok 2 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto
3
Gotować około 2-2,5 godzin na wolnym ogniu,dodać kostkę rosołową.Skrzydełka wyjąć wcześniej a resztę dalej gotować do momentu aż będzie odchodziło od kości.
Krok 3 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto
4
Po ugotowaniu wywar przelać do naczynia przez sitko aby nie było kości.
Krok 4 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto
5
Mięso obrać z kości .
Krok 5 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto
6
Pokroić i dołożyć do wywaru
Krok 6 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto
7
Przestudzić i włożyć do lodówki aby stężało.
Krok 7 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto
8
Podajemy polane octem i posypane pieprzem
Krok 8 - Galareta   wieprzowa z domieszką drobiu. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 31.05.2015 14:13
dobra galaretka na przekąskę
Wacław 31.05.2015 13:52
pyszna galaretka ,lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak