Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pomidorów i papryki
Kroki postępowania
Czerwoną cebulę pokroić w ćwiartki, dołożyć na patelnie.
Smacznego
Paprykowo-pomidorowa zupa krem to danie, które przeniesie Was do gorącej Italii. Soczyste pomidorki i słodkie papryki, tworzą duet idealny, a dodatek cebuli, czosnku i aromatycznych ziół sprawia, że zupa idealnie sprawdzi się na jesienno-zimowe obiady. Aromat i smak zupy Was zachwyci!
pomidory | 7 szt |
papryka | 3 szt |
cebula czerwona | 2 szt |
czosnek | 3 ząbki |
woda | 200 ml |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
masło | 2 łyżki |
śmietana 30% |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: