Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pijak ze śliwkami.
Kroki postępowania
Na ten biszkopt wyłożyć krem ze śliwką i równo rozsmarować.
Lekko przestudzoną polewą polać ciasto i odstawić w chłodne miejsce.
jajko | 4 sztuki |
cukier | 2/3 szklanki |
mąka tortowa | 1 szklanka |
kakao | 1 łyżka |
olej | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 4 sztuki |
mak | 1/2 szklanki |
wiórki kokosowe | 1/2 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko | 700 ml |
budyń śmietankowy | 2 torebki bez cukru |
cukier | 3/4 szklanki |
masło | 250 g |
mleko | 3 łyżki |
masło | 3 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
wódka | 250 ml |
suszone śliwki kalifornijskie | 200 g |
biszkopty okrągłe | 1 opakowanie |
powidła śliwkowe | 1 słoiczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: