Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody truskawkowo-bananowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lody

banan 2 szt
truskawki świeże 300 g
miód 1 łyżka

Dodatkowo

wafelki 5 szt
malisa

Przepis i sposób przygotowania na: Lody truskawkowo-bananowe

Kroki postępowania

1
Truskawki opłukać, obrać z szypułek i wrzucić do blendera. banany obrać, pokroić w plasterki i dodać do truskawek. Owoce dokładnie zmiksować na gładki koktajl. W razie potrzeby dosłodzić do smaku miodem.
Krok 1 - Lody truskawkowo-bananowe foto
2
Lody na patyku: Część koktajlu przelałam do specjalnych foremek na lody. Zamroziłam kilka godzin. Po wyjęciu przelałam wrzątkiem, aby łatwo wyszły z foremek.
Krok 2 - Lody truskawkowo-bananowe foto
3
Lody na gałki: Pozostałą masę przelałam do pojemnika. Masę mroziłam kilka godzin. W międzyczasie co godzinę przemieszałam aby nie utworzyły się lodowe grudki.
Przed podaniem wyjąć na kilkanaście minut aby trochę zmiękły.
Podawać w wafelkach lub pucharkach.
Krok 3 - Lody truskawkowo-bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak