Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z truskawkami i czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 400 g
jajko 2
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 30 dag
czekolada gorzka 50 g
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z truskawkami i czekoladą

Truskawki myjemy, odrywamy szypułki. Kroimy na kawałki. Czekoladę drobno siekamy.
Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy. Następnie dodajemy kefir i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem i dodajemy do reszty, dokładnie mieszamy. Na końcu wsypujemy truskawki i czekoladę, mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
Osączamy na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.06.2015 17:05
świetne te racuszki :)
Wiesława1 20.06.2015 11:14
Świetny deserek
Gracer 19.06.2015 21:30
fajny przepis
Joannasz3190 19.06.2015 21:11
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak