Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z groszkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
mąka 2 łyżki
cebula 2 szt
pomidory 4 szt
zielony groszek 400 g (strąki)
olej do smażenia
chili
oregano
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z groszkiem

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem (150 ml). Posiekaną cebulę smażymy na tym samym tłuszczu, dodajemy do mięsa razem z wyłuskanym groszkiem. Garnek przykrywamy, dusimy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką papryką oraz chili. Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy obrane ze skórki (bez nasion) i pokrojone w kostkę, pomidory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia Marty 24.06.2015 20:14
Idealny! Aromatyczny i pyszny.. Mniam :)
Grazyna0211 24.06.2015 15:41
pyszny obiad
Malinka 24.06.2015 15:23
Bardzo smaczne połączenie :)
jagoda5913 24.06.2015 13:22
Super danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak