Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paneer sandesh

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paneer 250 gram
sok pomarańczowy 1
truskawki 1 garść
płatki migdałowe 1 garść
laska cynamonu 2
Goździki całe Prymat 3
kardamon 3
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3
stewia 2 łyżeczki
śmietana kremówka 2 łyżki
jabłko kwaśne 1
masło 1/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: paneer sandesh

Masło przełóż do rondla i rozpuść. Dodaj sok z pomarańczy i przyprawy.
Zagotuj,dodaj pokrojone jabłka(wraz ze skórką,wybierzcie odmianę zieloną). Zmniejsz ogień i przykryj pokrywką, Sok gotuj przez ok 8 minut.
Po tym czasie zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze przez chwilę do momentu aż większość soku odparuje. Zdejmij z ognia i wyjmij przyprawy. Dodaj pokrojone truskawki i wymieszaj (kilka truskawek zostaw na wierzch zapiekanki)
Paneer rozgnieć widelcem,dodaj śmietankę,stevię i wymieszaj.
Do naczynia żaroodpornego/kokilek przełóż jabłka z truskawkami,na to wyłóż paneer. Na wierzchu ułóż truskawki i posyp migdałami.
Piecz w 220 C przez 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.07.2015 21:40
wspaniały deser
Margo1 27.06.2015 18:21
Wyglada nie żle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak