Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 0,5 główki
olej 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
sok z cytryny

Porada

Surówkę podajemy schłodzoną.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Kapustę myjemy, szatkujemy szatkownikiem lub kroimy dość drobno nożem. Solimy niewielką ilością soli i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok. Koperek płuczemy i siekamy dość drobno, dodajemy do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem, ewentualnie solą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 28.06.2015 00:04
Prosta i smaczna,polecam:)
Wafelek2601 26.06.2015 08:04
prosta i smaczna
Krzysztof15 26.06.2015 06:40
lubie taka
Róża1 25.06.2015 23:24
też taką bardzo lubię :-)
bogusia 82 25.06.2015 23:16
Dziękuję:)
Łukasz15 25.06.2015 22:24
Smaczna i zdrowa
2milutka 25.06.2015 22:22
na zielono, wisosennie
gosia1988 25.06.2015 21:59
lubię taką
Katarzyna59 25.06.2015 21:52
rewelacyjna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak