Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinakiem i wołowiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 300 gram
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryczka chilli 1/2 szt
pomidory 2 szt
szpinak świeży 100 gram
ryż 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinakiem i wołowiną

Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Na odrobinie oliwy ( najlepiej w garnku w którym będziemy gotować zupę )przesmażamy na złoty kolor posiekaną w drobną kostkę cebulę, czosnek i pokrojoną w plasterki marchewkę. Do przesmażonych warzyw dodajemy pokrojoną wołowinę i smażymy wszystko razem około 10 minut, aż wołowina ładnie się zarumieni. Mięso i warzywa zalewamy wodą ( tyle aby przykryła wszystko ) i gotujemy na wolnym ogniu około 45 minut.

Po tym czasie dodajemy obrane za skórki i pozbawione gniazd nasiennych pomidory i gotujemy jeszcze 10 minut ( jeśli jest konieczność dolewamy wody około 1,5 szklanki ).

Ryż płuczemy i opłukany dodajemy do zupy, gotujemy 12 minut, po tym czasie dodajemy umyty szpinak i doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem i odrobiną cynamonu. Gotujemy do momentu aż ryż będzie miękki – około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 14.06.2015 22:28
Super pomysł i do tego jaki zdrowy:)
w mojej kuchni 14.06.2015 16:58
dobre danie obiadowe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak