Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z pieczarkami i papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula biała 1 szt
pieczarki 8-10 szt
marchew 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana 12% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z pieczarkami i papryką

Kapustę szatkujemy lekko solimy wygniatamy i tak zostawiamy jakiś czas .
Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w plastry.
Na patelni rozgrzewamy olej z cebulą chwilę podsmazamy.
Kapustę odciskamy z wody dodajemy na patelnię mieszamy wlewamy śmietanę mieszamy i dusimy chwilę ,dodajemy startą marchewkę i pokrojoną paprykę mieszamy i dusimy ,doprawiamy,ale z solą uważamy bo kapusta była solona ,jeżeli trzeba to można dolać trochę śmietany.
Patelnię przekrywamy na chwilę .
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu .

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.06.2015 18:59
pychotka taki obiadek
Róża1 17.06.2015 16:09
ale pyszności u Ciebie :-).
gosia56 17.06.2015 13:13
Masz rację Gusia to moja ulubiona ;)
gusia1000 17.06.2015 11:44
Dobra taka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak