Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z oliwkami nadziany młodym jarmużem i botwinką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

OMLET ;

jaja 2 szt
woda letnia 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżeczka
Ajwar 1 łyżeczka z bakłażana i cukinii
sól do smaku 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
oliwki czarne 1 łyżka już krojonych

NADZIENIE ;

jarmuż 10 listków młodych
botwinka 10 listków
kapusta biała 1 garść młoda
cebula czerwona 1 szt
koperek 1 łyżka
pomidor 1 szt
sól do smaku 3 szczypty
oliwa 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z oliwkami nadziany młodym jarmużem i botwinką

OMLET ;
Jajka rozbełtujemy widelcem, doprawiamy, dodajemy ajwar i jogurt, można dodać odrobinę mąki, jeśli obawiacie się czy uda sie to zdjąć z patelni, ale w omlecie raczej mąki być nie powinno, ja robię bez i się udaje.
Masę jajeczną wlewamy na teflonową patelnię, posmarowaną masłem, bądż oliwą i czekamy az się zetnie, lekko podważamy boki, ruszamy patelnią by był ruchomy, gdy góra się zacznie scinać, posypujemy oliwkami, po 1min ściągamy na talerz .

NADZIENIE ;
WSZYSTKIE składniki kroimy według uznania, skrapiamy oliwą, doprawiamy i mieszamy, taką sałatką nadziewamy omlet.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.06.2015 22:21
dobre to :)
paula191919 23.06.2015 14:41
przepyszny omlecik
mysza75 17.06.2015 11:10
jaki ładny kolorowy omlecik
Anna133 17.06.2015 10:30
proste a zarazem smaczne
barbara11561 17.06.2015 10:00
Bardzo apetycznie wygląda:)
dom-agi 17.06.2015 09:41
Wygląda pysznie!
sylwia_sl 17.06.2015 08:46
Smakowicie u Ciebie :)
Motorek 17.06.2015 08:24
smacznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak