Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką szparagową

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

ziemniaki 1 kg
oliwki zielone 150 g
oliwki czarne 150 g
żółta fasolka szparagowa 250 g
zielona fasolka szparagowa 250 g
cebula czerwona 2 szt
kapary 3 łyżki

Sos

anchois 4 fileciki
szalotka 1 szt
oliwa 150 ml
ocet winny 60 ml
natka pietruszki 2 łyżki (posiekana)
bazylia świeża 2 łyżki (posiekana)
majeranek 2 łyżki (posiekany)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką szparagową

Przygotowałem sos : posiekałem szalotkę i anchois, dodałem zioła, oliwę, ocet, przyprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem.
Fasolkę ugotowałem w osolonej wodzie 5 minut, odcedziłem i przelałem na sitku zimną wodą. Ziemniaki wyszorowałem ( nie obierałem ) i pokroiłem na dużą kostkę. Ugotowałem w osolonej wodzie ( 15 minut ). Odcedziłem , włożyłem do miski. Podgrzałem sos i połową polałem ziemniaki, wymieszałem. Ciepłe ziemniaki rozłożyłem. Pozostałym sosem polałem fasolkę, którą rozłożyłem na ziemniakach. Sałatkę posypałem posiekaną cebulą, oliwkami i kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.07.2015 22:03
fajny przepis wart wypróbowania
patryska76 06.07.2015 15:49
ciekawa propozycja :)
Ania321 06.07.2015 14:28
przepyszna sałatka :)
Kuchenka 06.07.2015 14:01
rewelacyjnie wygląda
gosia561 06.07.2015 13:18
idealna na letni obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak