Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kiełbaską i warzywami na ostro
Kiełbasę pokroić na pół talarki. Cebulę obrać i posiekać na piórka.
Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim kiełbasę.
Podsmażoną kiełbaskę zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu przesmażyć paprykę. Gotową paprykę przełożyć do naczynia z kiełbasą. A na patelni poddusić pieczarki razem z cebulką. Gdy pieczarki będą miękkie wrzucić do nich kiełbasę, paprykę, a także ugotowany makaron.
Wszystko razem dokładnie wymieszać razem z ketchupem i podgrzewać na małym ogniu. Całość doprawić do smaku według uznania solą, pieprzem i słodką papryką.
Gotowe!
Smacznego :-)