Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z młodej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 0,5 główki (młodej)
pomidor 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
cukier 1 łyżka
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 2 opakowania
olej 5 łyżek
woda 5 łyżrek

Porada

Smaczna wiosenno-letnia surówka do obiadu z młodej kapusty.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z młodej kapusty

Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidora i ogórka kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do kapusty. Na koniec siekamy natkę pietruszki. Dadaj cukier. Sos rozpuszczamy z olejem i wodą, polewam surówkę i całość dokładnie mieszam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 08.07.2015 18:24
a z młodej kapusty najlepsze :)
agnieszka214 08.07.2015 18:02
lubie tak pyszne sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak