Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowe drobiowe kąski w zalewie octowej
Kroki postępowania
Następnie kawałki mięsa panierujemy w mace, jajku i bułce tartej.
filet z kurczaka | 2 sztuki |
sól i pieprz | 1 szczypta na plaster miesa |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szczypta na plaster miesa |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
mąka | 0,5 szklanki |
jajko | 2 szklanki |
woda | 2 szklanki |
ocet | 0,5 szklanki |
cebula | 1 sztuka |
ziele angielskie | 4 kulki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 1 łyżka |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
olej | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: