Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kiełbasą z dzika i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 2 pętka
cebula biała 1
cukinia 1
papryka żółta 0,5
pomidorki koktajlowe
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kiełbasą z dzika i warzywami

Kiełbasę z dzika kroimy na plasterki, delikatnie skośne.
Paprykę na małe trójkąciki lub kwadraciki o wielkości mniej więcej 2 na 2 cm.
Cebulę na ćwiartki najpierw przecinamy wzdłuż potem w poprzek.
Cukinię kroimy w plasterki. Nadziewamy wszystko, nie zapominając o pomidorkach, na patyczki do szaszłyków, cały czas w tej samej kolejności aby też ładnie wyglądało. Wszystkiego na patyczku powinno być po 3 sztuki. Na koniec posypujemy wszystko słodką papryką i grillujemy aż warzywa się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.07.2015 07:26
fajne szaszłyczki
bertpvd 10.07.2015 12:14
fajne smaki
Krzysztof15 10.07.2015 10:56
ciekawe szaszłyki
Justi2401 10.07.2015 09:18
Szaszłyki są w końcu z kiełbasą zwyczajną, czy z kiełbasą z dzika? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak