Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa surówka z młodej kapusty

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 0,5 główki
rzodkiewka 1 pęczek
marchew 2 sztuki
koperek 0,5 pęczka
szczypiorek 0,5 pęczka
olej 4-5 łyżek
sok z cytryny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Porada

Surówkę podajemy schodzoną.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa surówka z młodej kapusty

Umytą kapustę szatkujemy lub kroimy drobno nożem, solimy i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok. Obrane marchewki i umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Opłukany koperek i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i ewentualnie solą. Wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.06.2015 18:26
bardzo smaczna suróweczka
Ola1young 29.06.2015 14:13
pysznie,obiadowo i kolorowo :)
VioletoweKucharzenie 29.06.2015 13:36
uwielbiam takie dodatki do obiadu:-)
gosia56 29.06.2015 10:45
Faktycznie kolorowa ;)
Maridka19 29.06.2015 09:25
lubię takie surówki :)
Krystyna32 29.06.2015 08:03
pyszna surówka
misia53 28.06.2015 23:39
baaardzo zdrowa suróweczka
barbara11561 28.06.2015 22:30
Bardzo lubię takie surówki:)
Mniam 28.06.2015 20:52
Smaczne witaminki do obiadu :)
irenka 28.06.2015 20:37
zdrowa, kolorowa i pyszna surówka
agnieszka214 28.06.2015 20:12
lubie tak fajne sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak