Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka wiejska

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 gram
kiełbasa podwawelska 250 gram
papryka czerwona 1-2 sztuki
cebula 2 sztuki
pieczarki 300 gram
ser żółty 200 gram
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Porada

Zapiekankę możemy zrobić z różnych makaronów,często robię jak mi zostanie za dużo makaronu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wiejska

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Pieczarki kroimy w plasterki,cebulę i paprykę kroimy w paski,kiełbasę kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę,paprykę,kiełbasę i pieczarki,doprawiamy do smaku solą,pieprzem,słodką i ostrą papryką.Dodajemy do ugotowanego makaronu i dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą.Przekładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy startym żółtym serem.Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.02.2016 07:44
dobra zapiekanka
ania2610 29.06.2015 14:09
pyszna i apetyczna - bardzo lubię tego typu zapiekanki!
Renataj 29.06.2015 11:58
Smaczna propozycja
Aleksandra/Olcia 29.06.2015 09:37
syta zapiekanka
Maridka19 29.06.2015 09:27
Często robię takie zapiekanki i są bardzo pyszne :)
Motorek 29.06.2015 09:07
bardzo dobra
Konczi 29.06.2015 08:24
Na obiad idealna ! Porywam bo dzisiaj u mnie tylko zupka ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak