Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona łopatka z teriyaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
curry 1/2 łyżeczki
marynata teriyaki 2 łyżki
miód 1/2 łyżki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 łyżki
sól do smaku
olej 3 łyżki
łopatka wieprzowa 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka z teriyaki

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski. Dodać do niego wszystkie przyprawy, sos teriyaki, miód i olej.
Krok 1 - Pieczona łopatka z teriyaki foto
2
Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pieczona łopatka z teriyaki foto
3
Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Krok 3 - Pieczona łopatka z teriyaki foto
4
Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do torebki do pieczenia.
Krok 4 - Pieczona łopatka z teriyaki foto
5
Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 - Pieczona łopatka z teriyaki foto
6
Mięso piec w 160 stopniach przez ok. 2,5 godziny. Upieczone mięso odłożyć na kilka minut, następnie pokroić w grube plastry.
Krok 6 - Pieczona łopatka z teriyaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak