Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki nadziane czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
mąka pszenna typ 1850 (razowa) 1/2 szklanki
brązowy cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
maślanka 1 szklanka
czekolada deserowa 12 dużych kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki nadziane czekoladą

Kroki postępowania

1
Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Muffinki nadziane czekoladą foto
2
Dodać do nich jajko, olej i maślankę. Wszystko wymieszać łyżką.
Krok 2 - Muffinki nadziane czekoladą foto
3
Ciasto przełożyć do papierowych papilotek umieszczonych w foremce do muffinek.
Krok 3 - Muffinki nadziane czekoladą foto
4
Do każdej porcji ciasta wcisnąć po jednej kostce czekolady.
Krok 4 - Muffinki nadziane czekoladą foto
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczone muffinki można dodatkowo polukrować. Przepis na 12 muffinek.
Krok 5 - Muffinki nadziane czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.07.2015 11:15
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak