Przepis i sposób przygotowania na: Tarta kokosowa z czereśniami z niebiańskim kremem
Po tym czasie przekładamy je do formy na tartę (forma na tartę 28 x 20 cm) lub dzielimy na części, którymi wyklejamy foremki na małe tartaletki. Spód ciasta/ ciastek nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 30 minut, temp. 180 stopni- aż ciasto ładnie się zezłoci. Studzimy. Smarujemy masą kajmakową.
Żelatynę zalewamy mleczkiem kokosowym. Kiedy napęcznieje, lekko podgrzewamy, żeby żelatyna się rozpuściła. Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Kremówkę ubijamy na puszysto. Do mascarpone dodajemy przestudzone mleczko kokosowe z żelatyną i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy ubiją kremówkę i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na ciasto/ lub ciasteczka. Na wierzchu układamy wypestkowane połówki czereśni. Chłodzimy. Smacznego!