Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z kremem i truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kruche ciasto z migdałami

masło 100 g
mąka 250 g
płatki migdałowe 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Krem śmietankowy

serek homogenizowany 400 g
śmietana kremówka 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 3 łyżki
truskawki świeże
płatki migdałowe 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem i truskawkami

Serek może być naturalny
Płatki migdałowe (uprażyć na złotobrązowy kolor)

1. Ciasto kruche: z podanych składników zagnieść kruche ciasto,
zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 1godz. do lodówki. Schłodzone ciasto
rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wykrawać krążki z ciasta i
wylepiać nim natłuszczone foremki,
Piec około 15 minut w 180°C. Ostudzić i wyjąć z foremek.
2.Truskawki opłukać, usunąć szypułki i pokroić w plasterki .
3. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Serek
wymieszać z cukrem pudrem ubitą na sztywno kremówką oraz ciepłą
żelatyną.
4. Kruche babeczki napełnić kremem. Na wierz ułożyć truskawki.
5. Posypać prażonymi migdałami.
6. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 27.07.2015 20:25
Przepyszne babeczki bardzo smaczne!
gosia56 19.07.2015 13:34
pyszne babeczki porywam jedną;)
Futka 19.07.2015 09:22
Śliczne i bardzo apetyczne babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak