Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z truskawkami i kruszonką
Kroki postępowania
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 45 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem.
mąka pszenna | 400 gram |
mleko | 200 ml |
cukier | 80 gram |
masło lub margaryna | 80 gram |
drożdże suche | 1 opakowanie |
żółtko jajek | 2 sztuki |
sól | szczypta |
truskawki | ok. 600 gram |
mąka pszenna | 4 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: