Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana kaszą z pieczarkami
Kaszę ugotować w dwóch szklankach wody.
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Do cebuli dodać masło i pieczarki pokrojone w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i dodać posiekany tymianek w ilości jakie lubimy. Chwilę razem smażyć.
Połączyć kaszę z pieczarkami, dodać połowę startego sera, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać.
Umytą cukinię pokroić na kawałki 7-8 cm i wydrążyć tak, żeby podstawa była nie naruszona. Wydrążone kawałki posypać w środku solą i pieprzem.
Nałożyć farsz i ustawić pionowo w rondlu. Podlać bulionem, przykryć i dusić do miękkości cukinii. Pod koniec na każdym kawałku położyć plasterek sera.
Podawać z sosem pomidorowym lub innym ulubionym.