Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana kaszą z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
pieczarki 200 gram
cebula 1 sztuka
cukinia 3 sztuki
ser żółty 100 gram
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana kaszą z pieczarkami


Kaszę ugotować w dwóch szklankach wody.
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Do cebuli dodać masło i pieczarki pokrojone w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i dodać posiekany tymianek w ilości jakie lubimy. Chwilę razem smażyć.
Połączyć kaszę z pieczarkami, dodać połowę startego sera, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać.
Umytą cukinię pokroić na kawałki 7-8 cm i wydrążyć tak, żeby podstawa była nie naruszona. Wydrążone kawałki posypać w środku solą i pieprzem.
Nałożyć farsz i ustawić pionowo w rondlu. Podlać bulionem, przykryć i dusić do miękkości cukinii. Pod koniec na każdym kawałku położyć plasterek sera.
Podawać z sosem pomidorowym lub innym ulubionym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.07.2015 09:54
wyglądają pysznie
Krzysztof15 24.07.2015 06:16
super cukinia
jasiek 23.07.2015 18:37
ekstra sposób podania
Ania96 23.07.2015 18:03
dobry pomysł
agnieszka214 23.07.2015 17:50
Bardzo smakowite
Benita 23.07.2015 16:22
Bardzo smaczna propozycja
w mojej kuchni 23.07.2015 14:53
pyszne jedzonko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak