Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i ogórkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka 1/2 pęczka
koperek kilka łyżek
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny kilka łyżek
Czosnek suszony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i ogórkiem

Kapustę siekamy lub ścieramy na tarce.
Ogórek i rzodkiewki ścieramy i mieszamy z kapustą.
Wszystko solimy, słodzimy i ugniatamy.
Dodajemy sok z cytryny, posiekany koperek i szczypiorek.
Mieszamy.
Na końcu przyprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.07.2015 21:53
idealna do obiadu
mysza75 12.07.2015 16:55
jakie to dobre i fajne na lato
Wacław 12.07.2015 16:19
pyszna do II dania
monika141 12.07.2015 14:13
smaczna sałatka, bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak